Ekonomi ve Lojistikte Yeni Vizyon Arayışları: Dijitalleşme – Teknoloji – Dönüşüm

Ekonomi dünyası, kamu ve lojistik sektöründen güçlü bir katılımın sağlandığı Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nin yedincisi 15 – 16 Haziran 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve sektörel birlikler ile derneklerin katılım ve destekleriyle bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan zirvede kamu, lojistik ve reel sektör bir araya geliyor.

Covid-19 Pandemisi, Dijitalleşme, Yeşil Mutabakat vb gündemler dünya ekonomilerini yeni baştan değişime zorlarken lojistik ve tedarik zinciri de bu değişime eşlik ediyor. Bu yeni dönemin ana unsuru metaverse, yapay zeka ve inovatif teknolojiler olurken, dijital ekonomilerin gelişimi tedarik zinciri yönetiminin de yeniden tasarlanmasına yol açıyor. Lojistik sektörü de bu trendler ve gelişmelere paralel olarak değişimin rotasını çizmek için gelecek tasarımlarını tartışıyor.

Beykoz Üniversitesi, lojistik sektörünün profesyonellerine yönelik özel tasarlanmış eğitimleri ile 7. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nin eğitim partneri oldu.

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ LOJİSTİK İŞ DÜNYASI EĞİTİMLERİ

7. EĞİTİM VE LOJİSTİK ZİRVESİ

15-16 HAZİRAN 2022

TARİH SAAT EĞİTİM EĞİTMEN SÜRE KATILIMCI SAYISI ÜCRET  EĞİTİM İÇERİĞİ
15.06.2022 13.15 LOJİSTİK ALT YAPI YATIRIM SEÇİMİNDE MATEMATİKSEL MODELLEME YÖNTEMLERİNİN KULLANIMI Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Şişlioğlu 2 SAAT 20 ₺200 Deniz ve hava limanı gibi ulaştırmada kullanılan tesislerin kapasitelerinin arttırılması amacıyla kullanılabilecek alt yapı yatırım seçenekleri arasında kullanılabilecek entegre analitik modellemenin oluşturulması ve kullanımı anlatılacaktır. Halihazırda faaliyette olan bir konteyner limanına ilişkin gerçek verilerin kullanıldığı bu eğitim kazanımları aşağıda yer almaktadır:
* Entegre analitik model kapsamında; bilgisayar simülasyonu (ARENA yazılımı), veri zarflama analizi ve maliyet etkenlik analizi
* Lojistik tesislerde icra edilen çeşitli operasyonların akışını gösteren akış diyagramlarının oluşturulması
* Yatırım alternatifinin seçiminde kullanılacak performans kriterlerinin belirlenmesi
* Simülasyonu yapılacak lojistik tesise ait geçmiş dönem operasyonel verilerin analizi konularında bilgi sahibi olunması
15.06.2022 15.15 GAMIFICATION:                                     TEDARİK ZİNCİRİ TEMELLİ OYUN
Beer Game Distribution
Dr. Öğr. Üyesi Nesli Çankırı
Dr. Öğr. Üyesi Burak Çakaloz
Öğr. Gör. Oğuzhan Çaçamer
2 SAAT 20 ₺200 Tedarik Zinciri Oyunu
Müşteri talebinin karmaşık (dalgalı) olduğu bir yapıda karar vermenin ve “stok seviyesini düşük tutma” ile “malzemesiz kalmama” sorumluluğunun yarattığı baskıyı simüle etmek oyunun temel amaçlarından bir tanesidir. Bunun yanı sıra rekabet halindeki firmaların müşteri hizmet düzeyini arttırmak için ürün çevrim süresini azaltması halinde belirsizliği en aza düşürebilmek için üyeler arası hızlı iletişim kurmak gerektiği de vurgulanmaktadır. Bu amaçla dalga etkisini (kamçı etkisi) incelemek ve yönetebilmeyi kurgulamaktadır.
16.06.2022 11.00 BLOCKCHAIN VE LOJİSTİK 4.0 EĞİTİMİ Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak

Dr. Öğr. Üyesi Rabia Aktaş Şenkardeşler

2 SAAT 30 ₺200 Eğitimin içeriği internetin tarihsel gelişimi, blockchain teknolojisinin ortaya çıkışı, Satoshi Nakamoto’nun biyografisi, Bitcoin ve Kripto para, NFT(Non-fungible token), Metaverse ve Lojistik 4.0
• Bitcoin para olarak kabul edilebilir mi?
• Devletler Bitcoine neden karşıdır?
• Bitcoin’in değeri nedir?
• Altcoin kavramı ve bazı önemli altcoinler
• Token, Coin, Dijital Para
• Dijital Cüzdanlar ve aralarındaki farklar nelerdir? konularını kapsamaktadır.
16.06.2022 13.15 GAMIFICATION:                                     TEDARİK ZİNCİRİ TEMELLİ OYUN
Beer Game Distribution
Dr. Öğr. Üyesi Nesli Çankırı
Dr. Öğr. Üyesi Burak Çakaloz
Öğr. Gör. Oğuzhan Çaçamer
2 SAAT 20 ₺200 Tedarik Zinciri Oyunu
16.06.2022 15.15 DIŞ TİCARET VE LOJİSTİKTE HUKUKİ DÜZENLEMELER EĞİTİMİ Dr. Hakan Özcan

Emtia Nakliyat (Yük) ve Taşıma İşleri Organizatörü Sorumluluk Sigortası

2 SAAT 30 ₺200 Lojistik ve Taşıma Hukuku ile ilgili konularda sektörün her kademesindeki çalışanların, dış ticaret ile uğraşanların uygulamadan örnekler verilerek bilgi sahibi olması.
Av. Burcu ÇOTUKSÖKEN

(İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı)Yargıtay Kararlarıyla Kara Taşımalarında Taşıyıcının Sorumluluğu

Av. Dr. Turkay ÖZDEMİR

(İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğr. Üyesi)Taşıma Bedeli Navlun ve Buna Eklenebilecek Ücretler (Acente, Liman Gelirleri)

Av. Arb. Sedat TATAR

(İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Genel Sekreteri)Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun Kapsamında Kargo Şirketlerinin Şüpheli İşlem Bildirim Sorumluluğu

Banka Havalesi ve EFT ile ödemek için Beykoz Üniversitesi İktisadi İşletmesi banka hesap bilgileri aşağıda yer almaktadır.

Banka Adı: Halkbank
Alıcı: Beykoz Üniversitesi İktisadi İşletmesi
IBAN: TR96 0001 2001 4730 0012 1000 01
Şube Adı: Kavacık Şubesi
Açıklama: Katılımcı Ad Soyadı T.C Kimlik Numarası ve hangi eğitim için yatırıldığına dair ibare belirtilmesi gerekmektedir.

Ödeme işlemleriniz sonrası ön kayıt formunu doldurunuz. Ön kayıt formuna buradan ulaşabilirsiniz.